Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster

Dovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa excelenta de potasiu si mangan, vitaminele B1, B6 si C. E lesne de inteles de ce supa crema de dovlecei este motivul pentru care te grabesti spre casa, catre o cina calda si delicioasa. Nu se prepara greu si este o supa de legume usoara si plina de vitamine, foarte potrivita in sezonul de primavara-vara. Servita la pranz, cu crutoane din paine integrala, supa crema de dovlecei este satioasa si la indemana oricui.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 2 dovleci mici spalati
  • o ceapa curatata si spalata
  • un morcov curatat si spalat
  • o radacina mica de telina curatata si spalata
  • o legatura de patrunjel spalat
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 1 litru de apa sau supa de legume calda

Mod de preparare

Taiem ceapa in bucati mari. Taiem morcovul in rondele groase. Taiem telina in cuburi mari. Taiem dovleceii in bucati mari. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul de masline. Punem ceapa, morcovul, telina si dovleceii. Amestecam si calim timp de 10 minute. Turnam apa sau supa de legume calda cat sa acoperim toate legumele. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute. Tocam marunt patrunjelul. Cand legumele devin moi, inchidem aragazul si lasam supa sa se racoreasca. Pregatim blenderul Oster Classic Chrome, in vasul caruia punem legumele impreuna cu zeama in care au fiert si mixam. Adaugam patrunjelul tocat in blender si continuam sa mixam pana cand terminam de pasat toate legumele. Pregatim aragazul si rasturnam supa crema de legume inapoi in oala. Adaugam zeama de lamaie si condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam si lasam supa crema sa clocoteasca 1-2 minute, gustam, condimentam daca mai este nevoie si inchidem aragazul. Servim calda, cu crutoane (din paine integrala).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos