Dovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa excelenta de potasiu si mangan, vitaminele B1, B6 si C. E lesne de inteles de ce supa crema de dovlecei este motivul pentru care te grabesti spre casa, catre o cina calda si delicioasa. Nu se prepara greu si este o supa de legume usoara si plina de vitamine, foarte potrivita in sezonul de primavara-vara. Servita la pranz, cu crutoane din paine integrala, supa crema de dovlecei este satioasa si la indemana oricui.
Taiem ceapa in bucati mari. Taiem morcovul in rondele groase. Taiem telina in cuburi mari. Taiem dovleceii in bucati mari. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul de masline. Punem ceapa, morcovul, telina si dovleceii. Amestecam si calim timp de 10 minute. Turnam apa sau supa de legume calda cat sa acoperim toate legumele. Condimentam cu sare si piper macinat. Amestecam si lasam sa fiarba timp de 15-20 de minute. Tocam marunt patrunjelul. Cand legumele devin moi, inchidem aragazul si lasam supa sa se racoreasca. Pregatim blenderul Oster Classic Chrome, in vasul caruia punem legumele impreuna cu zeama in care au fiert si mixam. Adaugam patrunjelul tocat in blender si continuam sa mixam pana cand terminam de pasat toate legumele. Pregatim aragazul si rasturnam supa crema de legume inapoi in oala. Adaugam zeama de lamaie si condimentam cu piper macinat si sare. Amestecam si lasam supa crema sa clocoteasca 1-2 minute, gustam, condimentam daca mai este nevoie si inchidem aragazul. Servim calda, cu crutoane (din paine integrala).
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii