Supa crema picanta de dovleac si cartof dulce - pregatita cu blenderul Oster

Imi place tare mult aceasta supa pentru culoarea sa minunata, pentru gustul specific de dovleac, gustul dulceag al cartofului dulce si pentru nota sa asiatica data de laptele de cocos.

Portii
4
Timp pregatire
600 minute
Complexitate
redusa
Supa crema picanta de dovleac si cartof dulce - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • 300 g dovleac
  • 1 cartof dulce
  • 2 morcovi
  • 1 catel usturoi
  • 1 esalota
  • 500 ml supa de legume sau apa
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 ardei rosu iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de dovleac
  • seminte decojite de dovleac

Mod de preparare

Curatati legumele, tocati-le bucati potrivite si lasati-le deoparte. Intr-o oala incapatoare incingeti uleiul de dovleac, adaugati usturoiul tocat marunt, esalota si ardeiul iute tocat marunt. Caliti totul pentru 1 minut, avand grija sa nu ardeti usturoiul. Adaugati dovleacul, cartoful dulce si morcovul, turnati pe deasupra supa de legume sau apa si lasati sa fiarba pana ce legumele sunt moi si patrunse. Turnati amestecul in blenderul Oster si pulsati blenderul pana ce obtineti o crema fina. Turnati laptele de cocos si mai pulsati blenderul de cateva ori. Turnati supa inapoi in oala si aduceti din nou la punctul de fierbere. Potriviti de sare si piper. Turnati supa in boluri si serviti cu seminte de dovleac prajite. Pe deaupra picurati ulei de dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia