Supa de gulii cu topping picant de ridichi si porumb - pregatita cu blenderul Oster

Prezentare surprinzatoare, gust de exceptie. O supa crema pregatita cu ajutorul meu in bucatarie blenderul performant Oster Classic Chrome . Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de gulii cu topping picant de ridichi si porumb - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • Pentru gulii: -2 gulii mari si frumoase
  • -alte 2 gulii potrivite
  • -10 ml. otet alb
  • -5 lingurite de zahar
  • -2 cani dupa de legume
  • -sare roz
  • -piper alb
  • -1/4 catel de usturoi
  • -1 ceapa mare taiata fin
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingura de faina
  • -150 ml. lapte de soia
  • Topping-ul; -2 ridichi
  • -2 linguri de porumb
  • -sare si piper
  • -1 lingurita de marar tocat foarte marunt
  • -3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1.Curatam de frunze 2 dintre gulii, mai bine zis le curatam pe cele 2 mari si frumoase. 2.Cand taiem frunzele incercam sa nu le taiem pana jos si sa lasam cam 1 cm. de codita.Nu au niciun rol aceste codite, sunt doar estetice. 3.Dupa ce am curatat de frunze guliile, le taiem un capac deasupra, dar nu foarte mare.Il pastram. 4.Curatam interiorul guliilor cu o lingura de pepene lasandu-le o grosime laterala cam de 0.5 cm.Trebuie sa formam un fel de bol in care vom pune supa de gulii.Miezul guliilor il punem deoparte. 5.Celelalte doua gulii le curatam de coaja si le taiem in bucatele marunte.Le spalam bine si le punem deoparte. 6.Punem intr-o oala miezul guliilor si guliile taiate cubulete.Adaugam supa de legume, sare, zahar si otet.Dam oala la foc iute si lasam sa fiarba. 7.Cand guliile sunt patrunse complet, ar trebui sa mai fie doar putin lichid in oala.In acest moment tragem deoparte si lasam sa se tempereze. 8.Separat punem intr-o tigaie uleiul de masline si il lasam sa se infierbante. 9.Adaugam ceapa, usturoiul si le lasam pana se inmoaie si sunt frumos rumenite. 10.Adaugam faina amestecata bine cu laptele de soia si amestecam repede pana se formeaza un sos mai grosut. 11.Dam gust cu sare si piper alb, lasam sa fiarba bine cam 2-3 minute, dupa care tragem tigaia deoparte. 12.Punem guliile fierte si sosul in blenderul performant Oster Classic Chrome si mixam la viteza medie cam 1 minut, apoi mixam energic la viteza mare cam 2 minute. 13.Cand supa este gata o pastram la cald. *Pregatim topping-ul; 1.Curatam ridichea si o taiem in cubulete marunte. 2.O saram si asteptam vreo 5 minute ca sa lase putina zeama. 3.Aruncam zeama in exces si apoi adaugam la ridiche boabele de porumb si uleiul. 4.Condimentam cu piper, sare daca mai este cazul si adaugam mararul tocat.Amestecam lejer cu o spatula. Nota:Amestecul trebuie sa fie destul de picant. *Servire. 1.Pentru a servi supa umplem fiecare gulie cu supa crema. 2.Cu grija asezam cate o lingura de topping deasupra. Cine doreste poate sa aseze capacelul guliei. 3.Servim supa crema fierbinte alaturi de crutoane de paine prajita. Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Fursecuri fragede cu vanilie si portocale
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale

O nouă provocare, o nouă rețetă de fursecuri delicioase și fragede cu vanilie și aromă de portocale, preparate pentru...

Fursecuri fragede cu vanilie si portocale
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga