Supa de gulii cu topping picant de ridichi si porumb - pregatita cu blenderul Oster

Prezentare surprinzatoare, gust de exceptie. O supa crema pregatita cu ajutorul meu in bucatarie blenderul performant Oster Classic Chrome . Enjoy!

Portii
4
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de gulii cu topping picant de ridichi si porumb - pregatita cu blenderul Oster

Ingrediente

  • Pentru gulii: -2 gulii mari si frumoase
  • -alte 2 gulii potrivite
  • -10 ml. otet alb
  • -5 lingurite de zahar
  • -2 cani dupa de legume
  • -sare roz
  • -piper alb
  • -1/4 catel de usturoi
  • -1 ceapa mare taiata fin
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1 lingura de faina
  • -150 ml. lapte de soia
  • Topping-ul; -2 ridichi
  • -2 linguri de porumb
  • -sare si piper
  • -1 lingurita de marar tocat foarte marunt
  • -3-4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

1.Curatam de frunze 2 dintre gulii, mai bine zis le curatam pe cele 2 mari si frumoase. 2.Cand taiem frunzele incercam sa nu le taiem pana jos si sa lasam cam 1 cm. de codita.Nu au niciun rol aceste codite, sunt doar estetice. 3.Dupa ce am curatat de frunze guliile, le taiem un capac deasupra, dar nu foarte mare.Il pastram. 4.Curatam interiorul guliilor cu o lingura de pepene lasandu-le o grosime laterala cam de 0.5 cm.Trebuie sa formam un fel de bol in care vom pune supa de gulii.Miezul guliilor il punem deoparte. 5.Celelalte doua gulii le curatam de coaja si le taiem in bucatele marunte.Le spalam bine si le punem deoparte. 6.Punem intr-o oala miezul guliilor si guliile taiate cubulete.Adaugam supa de legume, sare, zahar si otet.Dam oala la foc iute si lasam sa fiarba. 7.Cand guliile sunt patrunse complet, ar trebui sa mai fie doar putin lichid in oala.In acest moment tragem deoparte si lasam sa se tempereze. 8.Separat punem intr-o tigaie uleiul de masline si il lasam sa se infierbante. 9.Adaugam ceapa, usturoiul si le lasam pana se inmoaie si sunt frumos rumenite. 10.Adaugam faina amestecata bine cu laptele de soia si amestecam repede pana se formeaza un sos mai grosut. 11.Dam gust cu sare si piper alb, lasam sa fiarba bine cam 2-3 minute, dupa care tragem tigaia deoparte. 12.Punem guliile fierte si sosul in blenderul performant Oster Classic Chrome si mixam la viteza medie cam 1 minut, apoi mixam energic la viteza mare cam 2 minute. 13.Cand supa este gata o pastram la cald. *Pregatim topping-ul; 1.Curatam ridichea si o taiem in cubulete marunte. 2.O saram si asteptam vreo 5 minute ca sa lase putina zeama. 3.Aruncam zeama in exces si apoi adaugam la ridiche boabele de porumb si uleiul. 4.Condimentam cu piper, sare daca mai este cazul si adaugam mararul tocat.Amestecam lejer cu o spatula. Nota:Amestecul trebuie sa fie destul de picant. *Servire. 1.Pentru a servi supa umplem fiecare gulie cu supa crema. 2.Cu grija asezam cate o lingura de topping deasupra. Cine doreste poate sa aseze capacelul guliei. 3.Servim supa crema fierbinte alaturi de crutoane de paine prajita. Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate
Bucataras.RO

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate

Desert inghetata de vanilie cu gem de capsuni si fructe deshidratate
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia