Chifle fara gluten cu seminte

Chiflele fara gluten cu seminte sunt absolut delicioase. Transforma-ti bucataria in patiserie si prepara si tu aceste chifle minunate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Chifle fara gluten cu seminte

Ingrediente

  • Asadar, eu am obtinut 500 gr faina din:
  • 40 gr faina de cocos (ajuta aluatul sa creasca)
  • 20 gr faina de in (bogata in Omega 3, ajuta in digestie)
  • 1 lingurita pudra de psyllium (masa mare de fibre, ajuta in digestie, dar in acelasi timp leaga aluatul)
  • 30 gr faina de linte (hranitoare)
  • 30 gr faina de hrisca (are un gust puternic, specific si se utilizeaza in cantitati mici pana ne obisnuim cu
  • gustul)
  • 120 gr faina de orez (gust neutru)
  • 40 gr amidon de porumb (gust neutru)
  • restul pana la 500 gr faina de malai (gust de porumb)
  • Am amestecat toate fainurile intr-un bol (acestea au fost obtinute prin utilizarea unei rasnite de cafea), apoi am
  • pus pretiosul rezultat intr-o punga de hartie
  • Dupa acest proces, m-am apucat imediat de prepararea chiflelor (4 bucati) si am folosit asa:
  • 50 ml apa
  • 1 ou batut
  • sare, dupa gust
  • seminte de susan si de in
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita amestec busuioc si cimbru uscat
  • faina fara gluten preparata dupa reteta de mai sus (cat cuprinde)
  • 1 pliculet drojdie uscata

Mod de preparare

Din seria retetelor fara gluten pe care am creat-o intr-un moment de respiro, de care eu sunt foarte mandra, va prezint astazi chiflele fara gluten cu seminte.
Trebuie sa va reamintesc, totodata, ca aluaturile fara gluten sunt putin mai pretentioase, in sensul ca le lipseste elasticitatea specifica glutenului (textura ca de "plastilina" care il face foarte usor modelabil) si din aceasta cauza nu cresc foarte mult in volum si sunt mai dense. In ciuda acestor "defecte", acest gen de preparate este mai sanatos, deoarece favorizeaza digestia, iar pt. persoanele cu intoleranta la gluten, ele sunt vitale.
Inainte de a va da reteta acestor minunate chifle, sa va povestesc cum am obtinut faina fara gluten. Aceasta este un amestec din mai toate tipurile de faina fara gluten pe care le-am avut la indemana, si, trebuie sa recunosc ca am fost mai mult decat curioasa sa vad ce-mi iese (bineinteles ca amestecul acesta este la fel de bun si daca este realizat din mai putine fainuri fara gluten).

Am mixat toate ingredientele, cu exceptia oului si semintelor de in si susan, am format aluatul si l-am lasat la dospit 1 ora intr-un loc ferit de curent. (aluatul a crescut putin si s-a "aerat" putin). Se ia aluatul si se framanta putin pe o planseta unsa cu putin ulei (dar nu foarte mult, deoarece lipsa glutenului din aluat il face sfaramicios).
Se imparte in 4 parti egale, se formeaza chiflele care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara semintele.
Se dau la cuptor la foc mediu pana trec testul scobitorii. Se lasa 5 min. in cuptorul inchis, apoi se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se pot consuma imediat, sau se pastreaza in pungi de hartie inchise ermetic (max. 2 zile), sau se pot congela.
Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.








Chiflele cu seminte fara gluten se consuma imediat
se pot pastra maximum 3 zile in cutia de paine din lemn
se pot si congela

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
4
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Bucataras.RO

Dulceata din sfecla rosie si ananas

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2...

Dulceata din sfecla rosie si ananas
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori