Cosulete de orez cu pasta de avocado este o reteta de aperitiv cu legume fara gluten, deci foarte sanatoasa.
Dupa ce recent am povestit despre tipuri de faina fara gluten, iata ca vin cu inca o reteta care se poate prepara foarte usor si rapid. Chiar daca nu suferim de celiachie, este totusi demn de luat in seama faptul ca utilizarea , macar din cand, a tipurilor de faina fara gluten reprezinta o varianta mai sanatoasa...si cine nu se preocupa indeaproape de asa ceva?
Eu una, recunosc faptul ca am inceput sa cochetez cu aceasta idee in ultima vreme, nu pt. ca as suferi de vreo intoleranta, dar intr-o lume invadata de E-uri, incerc sa mentin o alimentatie sanatoasa in familia mea, fara excese..dar si fara extreme:)
Se fierbe orezul bine de tot, se spala cu apa rece, se strecoara si se paseaza in blender impreuna cu uleiul si putina apa, pana devine pasta . Se rastoarna intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile uscate si faina de orez. Se framanta totul bine, pana devine un aluat tare, care se lasa "la odihnit" cca 2 ore.
Dupa ce s-a scurs acest timp, se scoate forma de fonta in acre vom forma coculetele (asemanatoare cu cea de nuci...stiti voi, forma aceea veeeche-veche de pe vremea parintilor nostri:)) si se pune la incins pe aragaz/plita. Se unge cu ulei, iar aluatul se intinde in foaie pe planseta, se decupeaza cercuri care se aseaza in forma incinsa de pe plita. Se coc pe ambele parti cca. 5 min. in total. Acum cosuletele sunt gata si se scot din forma!
Dupa ce acestea s-au racit, se prepara pasta de avocado: jumatatea de avocado se curata de coaja, iar pulpa se paseaza cu mixerul, impreuna cu zeama de lamaie, sarea si piperul.
Tip: daca nu detineti o astfel de forma de fonta, destul de greu de gasit, puteti folosi forme individuale de savarine, iar cosuletele sa le coaceti in orb la cuptor
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Cosuletele se umplu cu pasta verde, se decoreaza si se consuma imediat. Eventual, se pot pastra la frigider max. 1 ora.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineReteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii