Retete fara gluten

Reteta Prajitura cu ciocolata, fara gluten

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 10m 
morcovel_18360 postat de
Postat pe: 30-12-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura tres leches (reteta video)"
 
In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat fara gluten, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele

ingrediente

10 portii

Blat:
   225 g unt
   118 g cacao
   240 g ciocolata neagra 85 %
   5 oua mari
   200 g zahar
   80 ml smantana de gatit (din lapte de vaca)
   1 lingura esenta de portocala
   1 lingura esenta de vanilie
   1 portocala (coaja rasa de la o portocala)
   1 lamaie (coaja rasa de la o lamaie)
Sos:
   500 ml smantana de gatit
   100 g zahar
   200 ml Bayleys crema de whiskey
   1/2 lingurita de sare grunjoasa de Himalaya
Bezea:
   4 albusuri de oua
   100 g zahar
   1 lingura de zeama de lamaie
   1 praf de sare
Aditionale:
   1 cutie mica de inghetata cu fructe de padure
   1 casoleta mica de coacaze rosii
   visine in alcool (daca nu gasiti, am bagat eu niste fructe confiate la hidratat in alcool)
   Extra unt si cacao pentru tapetat formele de cuptor

mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza formele de aluminiu cu unt si cacao. Intr-o craticioara, la foc potrivit, incalzeste smantana lichida si topeste untul inauntru.




Rupe ciocolata in bucati mici (sau tai-o pur si simplu) si adaug-o peste. Amesteca pana ce aceasta s-a topit, apoi ia de pe foc. Cu ajutorul unui mixer, bate ouale cu zaharul, esentele si cacao pudra. Adauga peste acestea amestecul de ciocolata si coaja rasa de portocala si de lamaie.




Cu ajutorul unui polonic, pune compozitie in fiecare forma de aluminiu. Niveleaza compozitia stanga-dreapta. Introdu-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 10 min (pana incep sa crape usor). Odata gatite, scoate-le si lasa-le putin la racit.




Intr-o tigaie, la foc potrivit, pune zaharul, smantana si crema de whiskey si amesteca usor pana ce toate se dizolva. Incorporeaza si sarea si ia de pe foc. 




Folosindu-te de un mixer bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand acestea devin spuma, adauga zaharul si continua sa le bati pana ce vei obtine o spuma aerata, lucioasa.




Incepe montajul: pune o lingura de crema de whiskey la baza farfuriei, mini tortuletul de ciocolata deasupra, si cu ajutorul unui poche, pune bezea de jur-imprejurul sau. Coace acea bezea cu un arzator de patiserie. Deasupra adauga un scoop de inghetata de fructe de padure si presara pe alocuri coacaze rosii.

In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele.Pofta buna ! 

Incearca si Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, fara gluten" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete fara gluten

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.