Prajitura cu ciocolata, fara gluten

In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat fara gluten, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele

Portii
10
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata, fara gluten

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g unt
  • 118 g cacao
  • 240 g ciocolata neagra 85 %
  • 5 oua mari
  • 200 g zahar
  • 80 ml smantana de gatit (din lapte de vaca)
  • 1 lingura esenta de portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 portocala (coaja rasa de la o portocala)
  • 1 lamaie (coaja rasa de la o lamaie)
  • Sos:
  • 500 ml smantana de gatit
  • 100 g zahar
  • 200 ml Bayleys crema de whiskey
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa de Himalaya
  • Bezea:
  • 4 albusuri de oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • Aditionale:
  • 1 cutie mica de inghetata cu fructe de padure
  • 1 casoleta mica de coacaze rosii
  • visine in alcool (daca nu gasiti, am bagat eu niste fructe confiate la hidratat in alcool)
  • Extra unt si cacao pentru tapetat formele de cuptor

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Tapeteaza formele de aluminiu cu unt si cacao. Intr-o craticioara, la foc potrivit, incalzeste smantana lichida si topeste untul inauntru.




Rupe ciocolata in bucati mici (sau tai-o pur si simplu) si adaug-o peste. Amesteca pana ce aceasta s-a topit, apoi ia de pe foc. Cu ajutorul unui mixer, bate ouale cu zaharul, esentele si cacao pudra. Adauga peste acestea amestecul de ciocolata si coaja rasa de portocala si de lamaie.




Cu ajutorul unui polonic, pune compozitie in fiecare forma de aluminiu. Niveleaza compozitia stanga-dreapta. Introdu-le in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 10 min (pana incep sa crape usor). Odata gatite, scoate-le si lasa-le putin la racit.




Intr-o tigaie, la foc potrivit, pune zaharul, smantana si crema de whiskey si amesteca usor pana ce toate se dizolva. Incorporeaza si sarea si ia de pe foc. 




Folosindu-te de un mixer bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie. Cand acestea devin spuma, adauga zaharul si continua sa le bati pana ce vei obtine o spuma aerata, lucioasa.




Incepe montajul: pune o lingura de crema de whiskey la baza farfuriei, mini tortuletul de ciocolata deasupra, si cu ajutorul unui poche, pune bezea de jur-imprejurul sau. Coace acea bezea cu un arzator de patiserie. Deasupra adauga un scoop de inghetata de fructe de padure si presara pe alocuri coacaze rosii.

In momentul in care alegi sa gusti acest desert minunat, asigura-te ca incerci sa combini toate ingredientele.Pofta buna ! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura cu capsuni si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie

O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.

Prajitura cu capsuni si crema de vanilie
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos