Retete kamis

VIDEOReteta Aperitive festive

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 30-03-2018
Adaugă în cartea de bucate
Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide.

ingrediente

20 portii

   Pachetele de primavara
   Carne tocata de porc – 200 g
   Morcov ras – 400 g
   Varza alba rasa – 280 g
   Ceapa – 100 g
   Sos de soia – 30 ml
   Sos de peste – 15 ml
   Oua – 2 buc
   Vermicelli – 20 g
   Piper cu lamaie Kamis – 1 lingurita
   Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
   Ghimbir macinat Kamis – ½ lingurita
   Foi de orez – 1 pachet
   Ulei de porumb pentru prajit
   Sos sweet chili pentru servit
   Oua umplute
   Galbenusuri fierte – 10 buc
   Crema de branza cu verdeturi – 250 g
   Maioneza – 2 linguri
   Mustar Dijon Kamis – 1 lingura
   Mustar Frantuzesc Kamis – 1 lingura
   Avocado – 1 buc
   Sare cu plante aromatice Kamis – dupa gust
   Sucul de la o ½ lime
   Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingurita
   Boia de ardei iute Kamis – ½ lingurita
   Chives – 6-7 fire
   Crochete de cartofi la cuptor
   Parmezan ras – 150 g
   Pesmet – 50 g
   Patrunjel tocat – ½ legatura
   Boia iute Kamis – ½ lingurita
   Boia dulce Kamis – 1 lingurita
   Oregano – 1 lingurita
   Sare cu plante aromatice – dupa gust
   Usturoi granulat – 1 lingurita
   Piper – dupa gust
   Oua – 5 buc
   Cartofi 1
   5 kg cartofi
   Bruschete cu avocado si ou posat
   Avocado – 1 buc
   Suc de la ½ Lime
   Sare cu ierburi de Provence Kamis – dupa gust
   Piper Kamis – dupa gust
   Coriandru frunze Kamis – 1 lingurita
   Frunze de patrunjel Kamis – 1 lingurita
   Rosii uscate Kamis – 1 lingurita
   Chimion Kamis – ½ lingurita
   Rosie cuburi (fara miez) – 2 buc
   Ceapa rosie cuburi – 1 buc
   Paine prajita – 16 felii
   Oua de prepelita – 16 buc
   Otet – 30 ml
   Mustar dijon Kamis – 1 lingurita
blender;
· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;
· blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;
· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;

Crochete de cartofi la cuptor
Mod de preparare:

· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;
· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;
· Taie-i fasii;
· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;
· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;
· Serveste cu sos de smantana si menta;

Bruschete cu avocado si ou posat
Mod de preparare:

· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;
· blendeaza totul;
· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;
· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;
· Pune apa la fiert;
· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;
· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;
· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;
· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;
· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;
· Prajeste rondelele de paine;
· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;
· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;" />

mod de preparare

Pachetele de primavara
Mod de preparare:
· Se da pe razatoare morcovul;
· Se toaca varza si ceapa julien;
· Se amesteca totul;
· Se uda foile de orez cu apa rece (si se mentin pe un prosop usor umed);
· Se ruleaza ca pe sarmale;
· Dupa ce s-au format, se prajesc in ulei de porumb, la foc potrivit;
. Se servesc cu sos sweet chili;

Oua umplute
Mod de preparare:

· Fierbeti ouale in apa cu sare si otet;
· Lasati-le 7 min din momentul in care fierbe apa;
· Puneti apa rece si curatati-le de coaja cu grija;
· Taiati-le pe jumatate;
· Puneti galbenusurile in blender;
· Adaugati crema de branza, maioneza, mustarul Dijon, avocado, sare cu plante aromatice, sucul de la ½ lime, boia de ardei dulce si iute;
· blendeaza totul si pune compozitia intr-un poche;
· Umple jumatatile de albus cu compozitia si decoreaza cu chives tocat;

Crochete de cartofi la cuptor
Mod de preparare:

· Amesteca parmezanul ras cu pesmetul, patrunjelul tocat, boia dulce si iute, oregano, sare cu plante aromatice, usturoi, piper;
· Spala bine cartofii si lasa-i cu coaja;
· Taie-i fasii;
· Trece fasiile prin ou apoi prin compozitie;
· Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt, 30-35 min;
· Serveste cu sos de smantana si menta;

Bruschete cu avocado si ou posat
Mod de preparare:

· Pune avocado, sucul de lime, sare, piper, coriandru, patrunjel, rosii uscate si chimion intr-un bol;
· blendeaza totul;
· Taie ceapa cuburi si rosiile tot cuburi insa inlatura-i miezul;
· Amesteca ceapa si rosiile peste compozitia blendata;
· Pune apa la fiert;
· Intre timp sparge ouale de prepelita intr-un bol;
· Cand a inceput sa fiarba apa, adauga otetul;
· Da focul mic si adauga ouale de prepelita;
· Lasa-le cca 1 min – 1 minut si 30 de sec;
· Scoate-le in apa cu gheata pentru a le opri gatirea;
· Prajeste rondelele de paine;
· Pune amestecul de avocado peste si deasupra adauga cate un ou de prepelita pe fiecare;
· Pune un varf de cutit de mustar dijon Kamis pe fiecare dintre ele;
Incearca si Placinta cu carne
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive festive" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.