Retete kamis

VIDEOReteta Lasagna vegetariana

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 06-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte?
E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa.
Reteta video completa o gasesti mai jos!
Pofta buna!

ingrediente

8 portii

   Foi lasagna – 18 buc
   Zucchini – 1 buc
   Dovlecei – 2 buc
   Vinete – 2 buc
   Ulei de masline – 100 ml
   Busuioc Kamis – 2 linguri
   Boia dulce Kamis – 2 linguri
   Cimbru Kamis – 2 linguri
   piper – dupa gust
Sos de rosii:
   Sare
   Ceapa rosie – 2 buc
   Ciuperci – 300 g
   Ulei de masline – 30 ml
   Usturoi granulat Kamis – ½ lingura
   Vin rosu – 50 ml
   Rosii uscate – 150 g
   Rosii cuburi la conserva – 250 g
   Zahar – ½ lingurita
   Sare
   piper
Sos Bechamel:
   Unt – 50 g
   Faina – 50 g
   Lapte cald – 850 ml
   Frunze Dafin Kamis – 2 frunze
   Sare si piper alb – dupa gust
   Nucsoara rasa Kamis – ½ lingurita
   Ceapa granulata Kamis – 1 lingurita
   Branza de burduf – 300 g
   Mozzarella – 250 g
In plus:

mod de preparare

Taie vinetele, dovleceii si zucchini rondele;

Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu busuioc, boia dulce, cimbru, sare si piper;

Baga-le la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15 min;

Sos Bechamel:


Topeste untul intr-o craticioara;

Adauga faina si incorporeaz-o pana la omogenizare;

Pune laptele cald si amesteca cu un tel;

Pune frunzele de dafin, sare si piper alb dupa gust;

Adauga nucsoara si ceapa granulata;

Amesteca pana se incheaga;

Scoate foile de dafin;



Rupe branza de burduf;

Da mozzarella pe razatoare;


Asamblare:

Pune1-2 polonice de sos bechamel in tava de cuptor

Pune 6 foi de lasagna intercalate;

Pune alt strat de sos bechamel si sos de rosii;

Intercaleaza apoi vinete, dovlecei si zucchini;

Presara un strat de mozzarella si burduf;

Pune alte 6 foi de lasagna urmate de sos bechamel;

Intinde-l bine si adauga si restul de sos de rosii;

Pune un alt strat de vinete, dovlecei si zucchini;

Presara alt strat de mozzarella si burduf;

Adauga ultimul strat de foi de lasagna si ultimul strat de sos bechamel;

Pune restul de mozzarella si burduf ramase;

Da la cuptor cca 15-20 min, la 180 de grade Celsius, pana se gratineaza totul;
Incearca si Cartofi in 3 culori
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna vegetariana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.