Placinta cu carne cu cartof si condimente Kamis
Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil;
Tapeteaza tava cu unt si faina;
Pune aluatul in tava, inteapa-l cu furculita pe alocuri si asaza o folie de copt deasupra;
Pune linte, orez sau fasole deasupra, ca sa impiedici aluatul sa se umfle;
Bag-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pentru 10 min;
Da folia la o parte si mai lasa alte 5 min la copt;
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, pe plita;
Taie ceapa verde si caleste-o in ulei;
Pune sare cu plante aromatice Kamis;
Adauga carnea de vita si caleste-o;
La 10 min adauga si carnea de porc;
Dupa ce-au prins culoare, stinge-le cu vinul rosu demisec;
Lasa-l sa se reduca si adauga condimente amestec iute Kamis si condimente pentru carne Kamis;
Pune apoi piper cu lamaie Kamis;
Adauga sos Worchester;
Pune apa, lasa sa fiarba si da focul mai mic;
Cand a scazut, daca carnea a fiert, adauga sucul de rosii – daca nu, atunci mai adauga apa;
De indata ce apa a scazut, adauga sucul de rosii si zaharul;
Odata ce s-a inchegat, scoate-o separat si las-o sa se raceasca;
Incorporeaza cascaval ras si un ou;
Fierbe cartofii in coaja;
Curata coaja si zdrobeste-i cu un zdrobitor de piure;
Adauga untul, smantana de gatit, nucsoara Kamis, sarea si piperul;
Incorporeaza totul;
Cand piure-ul s-a mai racit putin, adauga oul;
Amesteca-l bine si pune-l in poche;
Pune carnea in coaja de tarta;
Niveleaz-o bine si adauga deasupra varfulete de piure de cartofi puse cu poche-ul;
Baga la cuptor la 180 de grade alte 25 de min, pana se rumeneste piure-ul;
Las-o sa se raceasca putin si apoi serveste-o cu placere;
Pofta buna !

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii