Retete kamis

VIDEOReteta Sarmale de post

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 19-03-2018
Adaugă în cartea de bucate
Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, poate nu a incercat reteta asta. Important este sa alegi o varza buna si sa condimentezi umplutura bine de tot.

ingrediente

10 portii

   50 ml ulei
   2 buc ceapa
   1 buc morcov
   250 g ciuperci champignion
   1 plic - condiment sarmale Kamis
   250 g orez
   750 ml apa
   1 lingura - Pasta de tomate
   ½ legatura - patrunjel verde
   ½ kg - varza murata
   4-5 - foi de dafin Kamis
   1 lingurita - cimbru uscat Kamis
   250 g rosii in bulion
   sare Kamis
   piper Kamis
   marar proaspat

mod de preparare

Mai intai, pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.

Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, condiment pentru sarmale si se adauga o cana cu apa si o lingura pasta de tomate. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.

Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Din acesta compozitie ies cam 30 de bucati. Sarmalele se asaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se pun deasupra rosiile in bulion si apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 3h, la 170 de grade C. La final se presara marar tocat. Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.
Incearca si File de somon cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete kamis

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.