Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, poate nu a incercat reteta asta. Important este sa alegi o varza buna si sa condimentezi umplutura bine de tot.
ingrediente
10 portii
50 ml ulei
2 buc ceapa
1 buc morcov
250 g ciuperci champignion
1 plic - condiment sarmale Kamis
250 g orez
750 ml apa
1 lingura - Pasta de tomate
½ legatura - patrunjel verde
½ kg - varza murata
4-5 - foi de dafin Kamis
1 lingurita - cimbru uscat Kamis
250 g rosii in bulion
sare Kamis
piper Kamis
marar proaspat
mod de preparare
Mai intai, pregateste frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.
Orezul se spala in apa rece, ceapa se toaca cubulete, morcovul se da pe razatoarea mica, ciupercile se taie cubulete, apoi se calesc toate in uleiul incins. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, condiment pentru sarmale si se adauga o cana cu apa si o lingura pasta de tomate. Se lasa pe foc pana scade zeama. Se opreste focul si se pun doua linguri de patrunjel verde tocat fin.
Se ruleaza sarmalutele, punand o lingura din compozitia de orez pe frunza de varza. Din acesta compozitie ies cam 30 de bucati. Sarmalele se asaza pe un pat de varza tocata, deasupra lor se pune inca un rand de varza, se pun deasupra foi de dafin, se presara cimbru. Apoi se pun deasupra rosiile in bulion si apoi se umple oala cu apa si se lasa la cuptor 3h, la 170 de grade C. La final se presara marar tocat. Sunt delicioase alaturi de un ardei iute murat.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe