Intreaga casa o sa miroasa a scortisoara cand o sa incerci reteta noastra de turta dulce.
Mai intai, pune o lingura de zahar intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze. Adauga cu grija apa fierbinte si lasa la foc mic sa se dizolve totul.
Amesteca restul de zahar cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul si cuisoarele si pune-le in sirop. Amesteca usor pana se dizolva complet si ia craticioara de pe foc.
Pune imediat 70 g din cantitatea de faina, omogenizeaza bine si lasa apoi totul sa se raceasca.
Amesteca restul de faina cu un praf de sare si bicarbonatul si cerne-le peste compozitia racita. Adauga oul batut, untul topit si racit si coaja rasa de portocala.
Amesteca totul si framanta apoi aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Pune putina faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie cam de 0.5 cm grosime. Taie apoi cu formele preferate si transfera turta dulce intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
Coace turta dulce la 180 de grade C, cam 15-20 de minute, pana se rumeneste usor pe margini.
Scoate turta dulce cu grija din tava si las-o la racit.
Intre timp prepara glazura. Bate cu mixerul albusul de ou pana se umfla, apoi adauga treptat zaharul pudra si la final apa fierbinte si vanilia.
Glazureaza turta dulce sau decoreaz-o dupa plac, cu siguranta copiii vor fi foarte incantati sa dea o mana de ajutor!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii