Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocot
Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocotita, in coaja. Morcovul se curata, se toaca marunt si se pune la fiert. Ciupercile se curata, se taie in forma de lame si se pun la fiert. Cand cartofii au fiert, se scot, se curata de coaja si se tale in cubulete mici. Carnea, ciupercile si morcovul se scot si se adauga peste cartofi.
Castravetii, morcovii murati, conopida, varza si gogonelele se toaca marunt. Se adauga apoi peste celelalte ingrediente. La fel si mazarea, se adauga in salatiera. Apoi se pregateste maioneza. Se fierbe un ou, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Acesta se zdrobeste intr-un vas mai incapator, adaugandu-se putin ulei si frecandu-se bine cu o lingura din lemn. Se separa albusurile de galbenusuri de la restul de oua. Se adauga pe rand galbenusurile si se toarna cate putin ulei dupa flecare, amestecand bine, de preferinta cu ajutorul unui mixer. Daca nu, cu o lingura din lemn. important este ca amestecarea sa se faca permanent in acelasi sens. Spre sfarsit, se adauga mustarul si zeama de la o jumatate de lamaie. Maioneza astfel pregatita se adauga peste celelalte ingrediente. Se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se adauga zeama de lamaie.
Se da la frigider si se serveste rece, dupa trei-patru ore.
Alte retete legume recomandate
Ciulama de ciuperci
Dovlecei umpluti
Salata de spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii