Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocot
Carnea de vita se spala, se curata si se taie in bucatele. Apoi se pune la fiert, spumandu-se din cand in cand. Cartofii se pun la fiert in apa clocotita, in coaja. Morcovul se curata, se toaca marunt si se pune la fiert. Ciupercile se curata, se taie in forma de lame si se pun la fiert. Cand cartofii au fiert, se scot, se curata de coaja si se tale in cubulete mici. Carnea, ciupercile si morcovul se scot si se adauga peste cartofi.
Castravetii, morcovii murati, conopida, varza si gogonelele se toaca marunt. Se adauga apoi peste celelalte ingrediente. La fel si mazarea, se adauga in salatiera. Apoi se pregateste maioneza. Se fierbe un ou, se taie pe jumatate si se scoate galbenusul. Acesta se zdrobeste intr-un vas mai incapator, adaugandu-se putin ulei si frecandu-se bine cu o lingura din lemn. Se separa albusurile de galbenusuri de la restul de oua. Se adauga pe rand galbenusurile si se toarna cate putin ulei dupa flecare, amestecand bine, de preferinta cu ajutorul unui mixer. Daca nu, cu o lingura din lemn. important este ca amestecarea sa se faca permanent in acelasi sens. Spre sfarsit, se adauga mustarul si zeama de la o jumatate de lamaie. Maioneza astfel pregatita se adauga peste celelalte ingrediente. Se sareaza dupa gust si, daca mai este nevoie, se adauga zeama de lamaie.
Se da la frigider si se serveste rece, dupa trei-patru ore.
Alte retete legume recomandate
Ciulama de ciuperci
Dovlecei umpluti
Salata de spanac
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii