Salata de farfalle cu peste

Reteta Salata de farfalle cu peste este propusa de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro

Complexitate
redusa
Salata de farfalle cu peste

Ingrediente

  • 2 linguri balsamico alb
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 tomate
  • sare
  • piper
  • 200 g farfalle  (paste fainoase)
  • 2 ramurele de tarhon
  • 250 g mazare
  • 1 lingura unt
  • 250 g file de peste
  • 2 buc. salata verde

Mod de preparare

Tomatele se oparesc, se descojesc, se scot samburii si se taie bucatele.

Se amesteca otetul cu uleiul de masline, se adauga sare si piper dupa gust. Apoi se adauga rosiile.

Pastele fainoase si tarhonul se introducin apa sarata (in momentul cand incepe sa fiarba) si se fierb pana devin „al dente”. Se scot din apa, se tin sub jet de apa rece, se lasa sa se scurga bine,  apoi se introduc in sosul de tomate.

In apa de la paste se fierbe mazarea, se lasa sa se raceasca si se adauga la paste. Se taie fileul de peste în fasii (late de cca. 1 cm) si se fierb in aburi cca. 3 minute.

Pe farfurii se dispun frunze de salata verde, deasupra salata de paste, se decoreaza cu fasiile de file de peste.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci