Salata de ton cu avocado si germeni de ridiche

Salata de ton cu avocado si germeni de ridiche este o salata cu peste foarte foarte sanatoasa, dar mai ales delicioasa! Germenii au un continut nutritional ridicat, tonul si avocado asigura necesarul de grasimi sanatoase, aveti o reteta de salata perfecta pentru un stil de viata sanatos!

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata de ton cu avocado si germeni de ridiche

Ingrediente

  • 1 conserva de ton in ulei
  • 1 avocado
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • rosii cherry sau prunisoare
  • germeni de ridiche
  • branza sarata dupa gust
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Azi va prezint o salata cu ton absolut delicioasa, dar foarte foarte sanatoasa!

Trebuie sa recunosc, am fost sceptica in ceea ce priveste germenii, dar omu' cat traieste invata, gusturile se educa, mai ales atunci cand ne dorim un stil de viata sanatos si o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cu colesterol redus si grasimi "sanatoase", necesare organismului.

Germenii de ridiche dau un astept gourmet acestei salate de ton, DAR, mai important decat asta, il putem numi un ingredient care scot reteta de salata in evidenta. De ce? Pentru ca au un gust deosebit si proaspat, usor iute.

Ca si orice reteta de salata, si aceasta este usor de preparat. Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele, se scobeste cu lingura si se taie in bucati. Se stropeste cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze in bolul in care urmeaza sa pregatim salata.

Rosiile se spala si se taie in jumatati. Se adauga in bol.

Tonul se scurge de ulei si se adauga si el. Branza se zdrobeste si se adauga in bol - folosind branza sarata nu mai adaugam sare.

Se condimenteaza dupa gust cu piper proaspat macinat, daca vi se pare necesar mai puteti stropi cu ulei de masline si zeama de lamaie.

Patrunjelul se spala si se toaca marunt, se adauga si el la salata. Se amesteca bine toate ingredientele.

Se aseaza in portii individuale - din aceste cantitati puteti servi 3 portii generoase care sa fie OK din punct de vedere nutritional. Nu trebuie sa va simtiti plini dupa ce terminati de mancat, dar o sa vedeti ca senzatia de foame o sa dispara pentru mult timp, salata fiind bogata in nutrienti.

Aranjati deasupra, cat prindeti intre degete, germeni de ridiche si serviti cu pofta.


Serviti salata de ton cu avocado si germeni de ridiche alaturi de paine prajita frecata cu usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri