Salata din sardele in ulei

Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 sardele in ulei
  • 4 rosii coapte
  • 8 masline
  • 1 ceapa de apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamiie sau otet
  • 1 salata de laptuci

Mod de preparare

Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa se desareze, dupa care se taie bucati. Rosiile tari si proaspete se tin la rece, se spala, se sterg si se taie felii rotunde. Maslinele se tin jumatate de ora in apa ca sa se desareze, apoi se taie in doua si se scot simburii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape, pentru a se indeparta orice urma de murdarie. Uleiul si otetul se amesteca impreuna intr-o cana. Dupa ce au fost terminate toate pregatirile, se pun in mijlocul salatierei citeva foi de salata de laptuci in picioare, in forma de buchet, imprejurul lor se aranjeaza felii de rosii, apoi un cerc de ceapa, unul de sardele in ulei si asa mai departe, alternind si combinind dupa culoare toate produsele pregatite. Ultimul cerc va fi din foi de salata de laptuci taiate subtiri ca fideaua. Se stropeste salata cu sosul din ulei si otet si se da la masa imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci