Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat

Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat este o adevarata mancare usoara, sanatoasa si delicioasa. Toate legumele se fierb bine. Ouălele se fierb tare.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat

Ingrediente

  • Pentru 4-6 persoane:
  • 200-250g de macrou marinat (din comerț
  • la plicuri
  • e foarte bun!)
  • 3 cartofi măricei
  • 3 morcovi medii
  • 3 sfecle mici (sau sfeclă din borcanele comercializate)
  • 1 ceapă roșie medie
  • 3 ouă
  • 70-100 g de maioneză
  • 1 linguriță de ulei (atenție
  • dacă achiziționați hering marinat
  • el este deja în ulei!)
  • sare puneți numai în cazut în care
  • macroul nu e foarte sărat

Mod de preparare

Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat este un aperitiv rapid, sanatos si delicios. Toate legumele se fierb bine (cartofii trebuie fierți în coajă, după care se curăță coaja de pe ei). Ouălele se fierb tare (cca. 10 min.). Mărunțim macroul în bucăți cât se poate de mici. Ceapa o tăiem în cubulețe foarte mici. Amestecăm jumătate din heringul mărunțit cu ceapa și cu puțin ulei, până omogenizăm (se poate amesteca doar ceapa cu puțin ulei). În vasul în care dorim să facem (prezentăm) salata, punem în straturi ingredientele, după cum urmează. Pe fundul vasului se pune amestecul de hering și ceapă (sau varianta cealaltă, doar ceapa, peste care punem heringul mărunțit). Un strat subțire de maioneză se pune peste acest amestec. Urmează cartofii răzuiți și iar un strat foarte subțire de maioneză. Apoi morcovii răzuiți și încă un strat subțire de maioneză. Acum întindem un strat din cealaltă jumătate de hering mărunțit. Peste el, sfecla răzuită si un strat mai gros de maioneză. Acum a venit rândul ouălelor să fie răzuite peste stratul final de maioneză. Lăsăm salata la frigider peste noapte. Aromele au tot timpul să se contopească și culorile să difuzeze prin salată în straturi uniforme.


Salata ruseasca cu sfecla si macrou marinat se servește ca aperitiv rece!
Sursa acestei retete este blogul culinar Icre negre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide