Reteta de ardei grasi rosii murati o stiu de la mama mea, se face usor si rezultatul este garantat!
Ardeii grasi rosii se spala si se taie in jumatate, se scot cotoarele cu seminte, apoi jumatatile se taie in doua sau patru in functie de marimea fiecarui ardei.
Intr-un vas mai mare am pus 6 linguri de sare, 500 grame de zahar, 1 plic de conservant, cateva boabe de piper si alte cateva boabe de mustar, vreo 10 frunze de dafin, 1 litru otet si hrean (pe care in prealabil l-am curatat si taiat pe lungime in bucatele mai mici asa cum se poate vedea in poza). Se amesteca toate aceste ingrediente pana se dizolva sarea si zaharul apoi se adauga bucatile de ardei, iar aceasta compozitie se lasa peste noapte.
A doua zi am asezat bucatile de ardei in borcane impreuna cu frunzele de dafin si betisoarele de hrean si am adaugat zeama care a ramas in vasul in care au stat peste noapte. Se pun capacele borcanelor si se pastreaza in camara la rece!
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelReteta de preparare a papanasilor Papanasii, cel mai renumit desert traditional, se prepara din branza dulce de vaci, adica...
Reteta de preparare a papanasilor muntenesti, sau fierti
Comentarii