Praz cu maioneza

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se streco

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 250-300 g maioneza
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc; dupa ce se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm. Maioneza se pregateste cu sau fara smintina, potrivind gustul ca sa fie mai picanta, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul. Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.
Maioneza se poate inlocui cu sos olandez sau sos maioneza rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc