Praz cu maioneza

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se streco

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 250-300 g maioneza
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Prazul curatat se taie in bucati de 6-7 cm lungime care, apoi, se fierb 50 minute in apa clocotita, putin sarata, pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si se lasa in strecuratoare pina cind se racesc; dupa ce se preseaza putin cu mina, ca sa se scurga bine apa, se taie in felii de 1 cm. Maioneza se pregateste cu sau fara smintina, potrivind gustul ca sa fie mai picanta, se adauga marar si patrunjel si se amesteca cu prazul. Se aranjeaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.
Maioneza se poate inlocui cu sos olandez sau sos maioneza rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci