Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe razatoare. Se presara peste ei
Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe razatoare.
Se presara peste ei 1 lingurita de sare, se amesteca, se lasa sa stea 10 minute. Se rad doi catei de usturoi, se adauga 3 linguri de otet de mere, 3 linguri de smntana si se amesteca intr-un borcan de compot cu capac care se umple cu castravetii presati bine, se lasa cateva ore la frigider sa se macereze.
Inainte de servire, se portioneaza pe farfurii mici intinse, se servesc presarati cu piper macinat.
Iarna, salata se poate prepara din castraveti curatati de coaja si congelati. Se adauga o lingurita in plus de sare.
Pofta buna!
Alte retete de salata recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii