Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe razatoare. Se presara peste ei
Castravetii mijlocii de salata (700 g) sau castravetii lungi se spala, se curata de coaja si se taie felii subtiri pe razatoare.
Se presara peste ei 1 lingurita de sare, se amesteca, se lasa sa stea 10 minute. Se rad doi catei de usturoi, se adauga 3 linguri de otet de mere, 3 linguri de smntana si se amesteca intr-un borcan de compot cu capac care se umple cu castravetii presati bine, se lasa cateva ore la frigider sa se macereze.
Inainte de servire, se portioneaza pe farfurii mici intinse, se servesc presarati cu piper macinat.
Iarna, salata se poate prepara din castraveti curatati de coaja si congelati. Se adauga o lingurita in plus de sare.
Pofta buna!
Alte retete de salata recomandate

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii