Salata de vinete este delicioasa in orice anotimp. Puteti sa o conumati imediat sa sa puneti vinetele la congelator si sa pregatiti mai tarziu salata de vinete
Punem vinetele la copt in cuptor cu tot cu coaja. Le verificam dupa 30 de minute sa vedem daca sunt gata pentru a le decoji. Daca sunt gata le decojim si le batem pe un fund de lemn cu batatorul pentru vinete.
Le punem intr-un castron si separat face maioneza.
Maioneza o facem dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud. Le amestec, punem o lingurita de mustar si ulei. Adaugam ulei de fiecare data cand este nevoie astfel incat sa obtinem o cantitate destul de mare de maioneza. Adaugam maioneza peste vinete si punem si ceapa taiata marunt.
Asezonam cu sare si piper.
Se serveste cu paine prajita si salata de rosii.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzEste una din cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in ultimul timp. Am vazut aceasta reteta scrisa undeva pe facebook,...
Desert prajitura Fantezie
Comentarii