Salata de vinete este delicioasa in orice anotimp. Puteti sa o conumati imediat sa sa puneti vinetele la congelator si sa pregatiti mai tarziu salata de vinete
Punem vinetele la copt in cuptor cu tot cu coaja. Le verificam dupa 30 de minute sa vedem daca sunt gata pentru a le decoji. Daca sunt gata le decojim si le batem pe un fund de lemn cu batatorul pentru vinete.
Le punem intr-un castron si separat face maioneza.
Maioneza o facem dintr-un galbenus de ou fiert si un galbenus de ou crud. Le amestec, punem o lingurita de mustar si ulei. Adaugam ulei de fiecare data cand este nevoie astfel incat sa obtinem o cantitate destul de mare de maioneza. Adaugam maioneza peste vinete si punem si ceapa taiata marunt.
Asezonam cu sare si piper.
Se serveste cu paine prajita si salata de rosii.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii