Salata de vinete

Se coc vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga. Cand s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron. Se am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de vinete
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 dovlecel
  • 1 cescuta de lapte dulce
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se coc vinetele la foc iute, se curata imediat si se lasa sa se scurga.

Cand s-au racit, se toaca cu un cutit de lemn si se pun intr-un castron.

Se amesteca cu un dovlecel fiert si tocat marunt, cu ceapa tocata si frecata cu sare, apoi se amesteca salata cu o lingura de lemn, adaugand treptat laptele, apoi uleiul.

Se amesteca intr-un singur sens pana la omogenizarea completa a compozitiei.

Salata nu se tine la rece.
Se serveste in aceeasi zi.

Laptele si dovlecelul adaugate salatei o fac dietetica.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori