Salata in cos de paine

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. Cosul de paine din aceasta reteta culinara il puteti folosi la orice reteta de salata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata in cos de paine

Ingrediente

  • Pentru painica aveti nevoie de:
  • 200 g faina
  • 10 g drojdie proaspata diluata in 100 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g margarina
  • Pentru salata:
  • o salata
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura ridichi
  • 100 g muschi de porc
  • branza
  • puteti adauga rosii
  • castraveti
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat
  • patrunjel

Mod de preparare

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. De altfel cosul de paine, sau tot la fel il puteti face din aluat de foietaj, poate fi folosit la servirea mai multor tipuri de mancare.

Pentru aluat puneti toate ingredientele mentionate intr-un bol si le framantati bine. Aluatul format il puneti la rece pentru circa 30 de minute.

Cand s-a scurs jumatatea de ora, scoateti aluatul si intindeti-l dupa dimensiunea tavii pe care o folositi. Tava trebuie mai intai sa o ungeti cu margarina si faina si apoi captusiti cu aluatul. Pentru ca aluatul sa isi mentina forma pe care i-ati dat-o puneti peste hartie de copt si peste fasole uscata sau orez si dati apoi la cuptor 25 minute la 170 grade.

Dupa acest interval scoateti hartie si afsolea si mai dati cam 5 minute la cuptor.

Pentru salata taiati ingredientele, le stropiti cu ulei de masline, sare, patrunjel, piper, cascaval ras, ardei iute uscat, amestecati bine si dupa ce ati scos cosul de paine din forma le puneti pe toate pe painea-farfurie.


Salata in cos de paine se serveste cu o bere rece sau a un pahar cu vin alb demisec.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide