Salata in cos de paine

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. Cosul de paine din aceasta reteta culinara il puteti folosi la orice reteta de salata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Salata in cos de paine

Ingrediente

  • Pentru painica aveti nevoie de:
  • 200 g faina
  • 10 g drojdie proaspata diluata in 100 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g margarina
  • Pentru salata:
  • o salata
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura ridichi
  • 100 g muschi de porc
  • branza
  • puteti adauga rosii
  • castraveti
  • sare
  • piper
  • ardei iute uscat
  • patrunjel

Mod de preparare

Salata in cos de paine este o reteta deosebita prin modul de servire. De altfel cosul de paine, sau tot la fel il puteti face din aluat de foietaj, poate fi folosit la servirea mai multor tipuri de mancare.

Pentru aluat puneti toate ingredientele mentionate intr-un bol si le framantati bine. Aluatul format il puneti la rece pentru circa 30 de minute.

Cand s-a scurs jumatatea de ora, scoateti aluatul si intindeti-l dupa dimensiunea tavii pe care o folositi. Tava trebuie mai intai sa o ungeti cu margarina si faina si apoi captusiti cu aluatul. Pentru ca aluatul sa isi mentina forma pe care i-ati dat-o puneti peste hartie de copt si peste fasole uscata sau orez si dati apoi la cuptor 25 minute la 170 grade.

Dupa acest interval scoateti hartie si afsolea si mai dati cam 5 minute la cuptor.

Pentru salata taiati ingredientele, le stropiti cu ulei de masline, sare, patrunjel, piper, cascaval ras, ardei iute uscat, amestecati bine si dupa ce ati scos cosul de paine din forma le puneti pe toate pe painea-farfurie.


Salata in cos de paine se serveste cu o bere rece sau a un pahar cu vin alb demisec.
Sursa acestei retete este blogul Dulcegarii culinare.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Vin de visine
3
Romania

Vin de visine

Se spala fructele, se curata de codite si se pun intr-un vas mare de sticla acoperite cu zahar. O lingura de zahar se freaca...

Vin de visine
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine