Salata picanta de fasole verde

1. Se curata fasolea verde si se fierbe intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 10 min. 2. Se curata ceapa si se taie felii. 3. Se incing intr-o tiga

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata picanta de fasole verde

Ingrediente

  • 600 g fasole verde
  • sare
  • piper
  • 250 g ceapa frantuzeasca
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 100 g samburi de pin
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 6 linguri otet balsamic

Mod de preparare

1. Se curata fasolea verde si se fierbe intr-o cantitate mare de apa cu sare cca 10 min.

2. Se curata ceapa si se taie felii.

3. Se incing intr-o tigaie uleiul si untul si se caleste ceapa.

4. Se adauga samburii de pin si se prajesc putin.

5. Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se caramelizeze usor.

6. Se stinge cu otet balsamic si se lasa sa se fiarba putin.

7. Se scurge fasolea verde si se lasa sa se racoreasca.

8. Se amesteca impreuna cu ceapa caramelizata si samburii de pin, sare si piper.

9. Preparatul este o garnitura minunata pentru pestele la gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci