Vinigret, salata traditionala din Ucraina

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubule

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 sfecle rosie
  • 3 morcovi
  • 2 ceapa
  • 5-6 castarveti murati
  • sare
  • piper
  • 2 oua pentru ornament si un pic de zeama de lamaie
  • un fir de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubulete. Totul se amesteca intr-un vas cu castravetii taiati si ei in cubulete. Se pune sarea si piperul dupa gust. Si apoi se stropeste cu zeama de lamaie. Dupa care amesteci foarte fin sa nu se striveasca cubuletele. Dupa care se orneaza cu ou taiat felii (sau sub forma de floare) si cu patrunjel.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori