Vinigret, salata traditionala din Ucraina

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubule

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 2 sfecle rosie
  • 3 morcovi
  • 2 ceapa
  • 5-6 castarveti murati
  • sare
  • piper
  • 2 oua pentru ornament si un pic de zeama de lamaie
  • un fir de patrunjel

Mod de preparare

Se fierb cartofii, sfecla rosie si morcovii cu tot cu coaja. Dupa ce sunt bine fierti, lasi totul sa se raceasca, dupa care ii cureti si ii tai cubulete. Totul se amesteca intr-un vas cu castravetii taiati si ei in cubulete. Se pune sarea si piperul dupa gust. Si apoi se stropeste cu zeama de lamaie. Dupa care amesteci foarte fin sa nu se striveasca cubuletele. Dupa care se orneaza cu ou taiat felii (sau sub forma de floare) si cu patrunjel.
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci