Salata cu pui la grill si crutoane

Carnea preparata pe gratar are o aroma deosebita, si poate fi folosita cu succes la retete de salate sau sandwich-uri, imprumutand din aroma ei si legumelor.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata cu pui la grill si crutoane

Ingrediente

  • o felie de paine
  • o bucata de piept de pui
  • piper proaspat macinat
  • Dressingul pentru salata:
  • 1 pahar iaurt
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • o lingura de ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Din fericire am ajuns zilele acelea in care gasim in magazine o multime de sortimente de salata. Sigur ca ar fi ideal sa le gasim in piete ori in gradinile proprii, dar viata nu-i ca-n filme si ne putem multumi cu mixurile de frunze felurite (laptuci mai dulci ori mai amare, zmeoaica-asa-i zice pe limba noastra celebrei ruccola – andive tocate, iceberg, valeriana ori mai stiu eu ce alte lucruri cu mai multa ori mai putina clorofila-n dansele), imbogatite pe alocuri cu morcovi ori telina (e important: inainte de a le folosi, dupa ce le scoateti din punga, limpeziti-le cu apa si zvantati-le). Va arat acum o salata gustoasa si hranitoare care pleaca de la un astfel de amestec, o felie de paine HapiHap pe care o prajiti si o faceti apoi crutoane, cu ajutorul unui cutit si un paharut de iaurt slab. Pe langa acestea, o bucata de piept de pui. Pe care-l tavaliti prin piper proaspat macinat si-l zvarliti pe gratarul incins (poate fi si tigaia grill) si-l intoarceti de pe o parte pe cealalta pana se patrunde bine. Pana se face pieptul de pui, puteti construi usor dressingul pentru salata. Iaurtul din paharut se amesteca cu piper proaspat macinat si de mai multe culori – asta inseamna mai multe si mai intense arome- cu o piscatura de sare si o lingura de ulei de masline extravirgin. Daca intre timp s-a facut puiul, il taiati in bucati maricele ori il rupeti pur si simplu si-l imprastiati prin salata, asa cum faceti si cu crutoanele si cu trei-patru rosii cherry taiate-n jumatati. Turnati dressingul peste salata , amestecati cu grija si gata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide