Salata din piept de pui si farfalle

Salata din piept de pui cu farfalle este un aperitiv de inspiratie italieneasca foarte aspectuos si original, dar mai ales foarte delicios.

Complexitate
redusa
Salata din piept de pui si farfalle

Ingrediente

  • 250 g paste farfalle
  • 1 dovlecel
  • 300g ruccola
  • Cateva rosii cherry
  • 200g ciuperci proapsete sau de la conserva
  • Otet balsamic
  • Ulei de masline
  • O lingurita busuioc
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Pipetul de pui se taie fasii de grosimea unui deget si se frig pe gratar sau in tigaie, cu putin ulei. Dovlecelul se taite cubulete si se frige foarte putin in ulei de masline cu un praf de sare, pana se inmoaie. Ciupercile proaspete, se taie felii subtiri si se calesc foarte putin in ulei de masline.

Intr-o oala se vor fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline, inainte de a pune pastele in apa clocotinda. Pastele fierte se storc de apa si se lasa la racit.

Se vor spala frunzele de ruccola si se vor stoarce bine, se vor taia rosiile cherry in jumatate. Se vor pune intr-un bol pentru salata pieptul de pui si pastele, se vor amesteca bine, dupa care se vor adauga dovlcelul, rosiile, ruccola si busuiocul. Salata se va stropi cu ulei de masline si otet balsamic dupa gust, apoi se va potrivi de sare si piper.


Se poate servi atat calda cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci