Salata din piept de pui si farfalle

Salata din piept de pui cu farfalle este un aperitiv de inspiratie italieneasca foarte aspectuos si original, dar mai ales foarte delicios.

Complexitate
redusa
Salata din piept de pui si farfalle

Ingrediente

  • 250 g paste farfalle
  • 1 dovlecel
  • 300g ruccola
  • Cateva rosii cherry
  • 200g ciuperci proapsete sau de la conserva
  • Otet balsamic
  • Ulei de masline
  • O lingurita busuioc
  • Sare
  • piper

Mod de preparare

Pipetul de pui se taie fasii de grosimea unui deget si se frig pe gratar sau in tigaie, cu putin ulei. Dovlecelul se taite cubulete si se frige foarte putin in ulei de masline cu un praf de sare, pana se inmoaie. Ciupercile proaspete, se taie felii subtiri si se calesc foarte putin in ulei de masline.

Intr-o oala se vor fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand in apa un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline, inainte de a pune pastele in apa clocotinda. Pastele fierte se storc de apa si se lasa la racit.

Se vor spala frunzele de ruccola si se vor stoarce bine, se vor taia rosiile cherry in jumatate. Se vor pune intr-un bol pentru salata pieptul de pui si pastele, se vor amesteca bine, dupa care se vor adauga dovlcelul, rosiile, ruccola si busuiocul. Salata se va stropi cu ulei de masline si otet balsamic dupa gust, apoi se va potrivi de sare si piper.


Se poate servi atat calda cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia