Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si
Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele.
Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si se lasa la rece. Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 ore la rece.
Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se amesteca cu un tel, turnand cate putin ulei si amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul sa nu aiba timp sa se stranga intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putina apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.
Daca se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon si
amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate
putin din icrele taiate.
Icrele taiate se pot drege si cu miez de paine alba inmuiata in apa si stors bine. Se pun intr-un castron circa 60 g miez de paine si se amesteca bine, adaugand treptat icrele taiate.
Icrele taiate se pot drege, de asemenea, si cu circa 50 g gris fiert tare si racit bine, aplicand aceeasi metoda ca si cu miezul de paine.
Daca icrele au bobul mai gelatinos, de la inceput trebuie sa se stropeasca cu apa sau cu sifon. Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se mai amesteca din nou, adaugand apa sau sifon atat cat mai primesc.
Se retine o cantitate mica din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjeaza si se netezesc, apoi se garnisesc cu spritul cu icrele retinute, cu felii de lamaie si cu masline.
Se servesc cu ceapa taiata marunt.
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de icre negre,
Salata cu andive si ridichi
Salata de fructe de mare
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii