Icre de crap sau stiuca

Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele. Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g icre
  • 300-350 ml ulei
  • sare de lamaie sau zeama de lamaie
  • ceapa si cateva masline pentru ornat

Mod de preparare

Icrele proaspete, scoase din peste, se trec imediat printr-o sita rara, pentru a se inlatura pielitele.

Se sareaza potrivit, se pun intr-un castron si se lasa la rece. Icrele se leaga mai bine si au un gust mai bun daca se lasa cel putin 24 ore la rece.

Dupa ce se scot de la rece se prepara astfel: se amesteca cu un tel, turnand cate putin ulei si amestecand repede tot timpul pentru ca uleiul sa nu aiba timp sa se stranga intr-un singur loc. Se mareste treptat cantitatea de ulei, stropindu-se intre timp icrele cu putina apa sau sifon. La sfarsit se adauga putina zeama de lamaie, continuand amestecarea si stropirea cu apa sau sifon.

Daca se intampla ca icrele sa se taie, se ia o lingura de icre nepreparate care se amesteca bine intr-un vas separat, picurand cate putin ulei si putina apa sau sifon si

amestecandu-se continuu, apoi se adauga putin cate

putin din icrele taiate.

Icrele taiate se pot drege si cu miez de paine alba inmuiata in apa si stors bine. Se pun intr-un castron circa 60 g miez de paine si se amesteca bine, adaugand treptat icrele taiate.

Icrele taiate se pot drege, de asemenea, si cu circa 50 g gris fiert tare si racit bine, aplicand aceeasi metoda ca si cu miezul de paine.

Daca icrele au bobul mai gelatinos, de la inceput trebuie sa se stropeasca cu apa sau cu sifon. Icrele bine legate se tin la rece 2-3 ore, dupa care, daca s-au intarit, se mai amesteca din nou, adaugand apa sau sifon atat cat mai primesc.

Se retine o cantitate mica din icre, iar restul se pun pe platou, se aranjeaza si se netezesc, apoi se garnisesc cu spritul cu icrele retinute, cu felii de lamaie si cu masline.
Se servesc cu ceapa taiata marunt.

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de icre negre,

Salata cu andive si ridichi

Salata de fructe de mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia