Salata caprese

Salata caprese este cea mai cunoscuta salata italiana. Combinatia de rosii proaspete, branza si busuioc este una reusita, o combinatie perfecta intr-o salata usoara.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Salata caprese

Ingrediente

  • 200g branza mozzarella
  • 4 rosii
  • 1 legatura busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Rosiile se curata de pielite si se taie apoi in feliute subtiri. Si mozzarella se taie in felii subtiri.

Se toaca marunt si busuiocul si se adauga impreuna cu rosiile si mozzarella intr-o salatiera. Se uda cu ulei de masline si se potriveste la gust de sare si piper.

Salata caprese poate fi servita in diferite feluri, cea mai cunoscuta fiind cea de felii subtiri asezate alternativ si stropite cu ulei de masline, decorate cu frunze proaspete de busuioc.

Dar salata caprese, daca folositi bilute de mini mozzarella, o puteti servi sub forma de aperitiv pe frigarui. Va fi un aperitiv delicios, dar si aspectuos.


Salata caprese se serveste proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori