O salata apertiv foarte delicioasa, preferata familiei noastre, deoarece combina atat de bine gustul dulce, cu cel sarat si cel acrisor.
Incepem prin a spala si taia perele pe lungime sau rondele. Intr-o cratita neaderenta punem cateva picaturi de ulei pentru gatit si apoi punem perele la caramelizat. Nu este nevoie sa adaugam zahar, ci doar sa le lasam cateva minute pe fiecare parte, astfel incat se vor inmuia putin si vor capata o crusta frumoasa.
Punem mix-ul de salate intr-un bol, adaugam branza taia tacubulete si nucile taiate (dar nu foarte marunt).
Peste acest amestec adaugam apoi perele caramelizate.
Intr-un pahar amestecam mierea, cu mustarul, uleiul de masline, zeama de lamaie, piper, sare ( daca branza nu este prea sarata), busoioc/rozmarin si realizam un sos pentru salata.
Se toarna sosul peste salata si se serveste cu multa dragoste.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii