Salata italiana cu sunca

Salata italiana cu sunca este un aperitiv cu carne si legume consitent si delicios. Sunca se curata de membrana; jumatate se taie cubulete, jumatate se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • sunca - 200 g
  • mazare conserva - 150 g
  • morcovi - 150 g
  • castraveti murati - 150 g
  • maioneza - 150 g
  • porumb - 150 g
  • conopida - 150 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper

Mod de preparare

Salata italiana cu sunca este un aperitiv cu carne si legume consitent si delicios. Sunca se curata de membrana; jumatate se taie cubulete, jumatate se taie fasii subtiri. Mazarea se scurge de apa si se trece prin jet de apa rece. Morcovii se curata, se spala, se fierb si se racesc; 50 g se taie rondele, restul fasii. Castravetii se curata de coaja si seminte; 50 g se taie rondele, restul se taie marunt. Porumbul se scurge de apa si se trece prin jet de apa rece. Conopida se curata, se spala, se desface bucatele si se fierbe in apa cu lapte (jumatate apa, jumatate lapte). Patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. ªunca taiata fasii se amesteca cu morcovii, mazarea, castravetii, porumbul, conopida taiata cuburi, jumatate din maioneza, sare si piper. Se orneaza cu maioneza, cuburi de sunca, rondele de morcovi, castraveti si patrunjel verde.

Salata italiana cu sunca se serveste rece.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc