Salata Mimoza

Este o reteta de salata invatata in Banatul sarbesc! Se fierb cartofii cu coaja, impreuna cu morcovii in apa cu sare. Cartofii se lasa sa se raceasca,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3/4 kg morcovi
  • 1/2 kg sunca presata sau salam victoria
  • 1/2 kg cascaval
  • 400 ml smantana
  • 1 borcan de maioneza de 400 grame
  • sare
  • piper
  • putin marar

Mod de preparare

Este o reteta de salata invatata in Banatul sarbesc! Se fierb cartofii cu coaja, impreuna cu morcovii in apa cu sare. Cartofii se lasa sa se raceasca, se decojesc si se rad pe razatoarea mare impreuna cu morcovii, sunca presata si cascavalul. Smantana se amesteca cu maioneza usor pana la omogenizare, se sareaza si se pune piper dupa gust! Intr-un vas mediu de yena (sau in mai multe castronele de preferat transparente) se adauga putin din dressingul format din maioneza si smantana, cat sa formeze un strat pe fundul vasului; apoi se presara cartofii rasi dar usor sa nu se preseze si se adauga inca un strat subtire din dressing cat sa acopere cartofii; la fel se procedeaza si cu celelalte ingrediente rase in ordinea: sunca rasa-dressing-cascaval-dressing-morcovi-dressing! Este important sa se pastreze putin "afanata" salata si sa nu se preseze! La sfarsit se adauga peste salata tot dressingul ramas! Deasupra se presara putina verdeata!
Se serveste ca aperitiv, cu crutoane langa ea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori