Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Portii
6
Complexitate
ridicata
Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    Pentru cotlet: 

    1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
    100 g bacon felii
    sare
    piper boabe
    ienibahar
    busuioc
    rozmarin
    1 capatana usturoi
    3 cartofi

    Pentru sos:

    ½ ceapa
    un catel de usturoi
    o lingura de ulei
    o lingura de faina
    zeama de la carne/stock 

    Pentru piureul de conopida:

    500 g conopida (curatata)
    Apa
    50 ml lapte
    50 g unt
    1 lingura de smantana
    sare si piper
    cartofii facuti in Crock Pot (optional)

    Cotletul de porc
    Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
    Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
    Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
    Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
    Sosul

    Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

    Piureul de conopida

    Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
    Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
    Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

    Pofta buna!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu cocos si visine

    Prajitura cu cocos si visine

    O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

    Prajitura cu cocos si visine
    Legume umplute cu pui

    Legume umplute cu pui

    Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

    Legume umplute cu pui
    Salata caprese cu rosii cherry

    Salata caprese cu rosii cherry

    Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

    Salata caprese cu rosii cherry
    Cele mai apreciate rețete
    Frunze de vita oparite
    1
    Conserve de iarna

    Frunze de vita oparite

    Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

    Frunze de vita oparite
    Sos de mere cu smantana
    2
    Sosuri reci

    Sos de mere cu smantana

    Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

    Sos de mere cu smantana
    Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
    3
    Mancaruri cu carne

    Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

    Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

    Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
    Gem de agrise
    4
    Dulceata

    Gem de agrise

    Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

    Gem de agrise
    Parteneri
    Copanele in fulgi de porumb la cuptor
    Bucataras.RO

    Copanele in fulgi de porumb la cuptor

    Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

    Copanele in fulgi de porumb la cuptor
    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
    Gustos.RO

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

    Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

    Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
    Prajitura cu iaurt si caise
    ReteteCulinare.RO

    Prajitura cu iaurt si caise

    Prajitura cu iaurt si caise