Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Portii
6
Complexitate
ridicata
Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    Pentru cotlet: 

    1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
    100 g bacon felii
    sare
    piper boabe
    ienibahar
    busuioc
    rozmarin
    1 capatana usturoi
    3 cartofi

    Pentru sos:

    ½ ceapa
    un catel de usturoi
    o lingura de ulei
    o lingura de faina
    zeama de la carne/stock 

    Pentru piureul de conopida:

    500 g conopida (curatata)
    Apa
    50 ml lapte
    50 g unt
    1 lingura de smantana
    sare si piper
    cartofii facuti in Crock Pot (optional)

    Cotletul de porc
    Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
    Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
    Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
    Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
    Sosul

    Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

    Piureul de conopida

    Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
    Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
    Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

    Pofta buna!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tort cu crema de branza si dovleac placintar

    Tort cu crema de branza si dovleac placintar

    Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

    Tort cu crema de branza si dovleac placintar
    Varza cu ardei copti si mamaliguta

    Varza cu ardei copti si mamaliguta

    Varza cu ardei copti si mamaliguta
    Gutui cu carne de pui

    Gutui cu carne de pui

    De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

    Gutui cu carne de pui
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

    Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

    Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
    Dulceata de gutui
    2
    Dulceata

    Dulceata de gutui

    Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

    Dulceata de gutui
    Prajitura cu mere, budinca si foietaj
    3
    Prajituri

    Prajitura cu mere, budinca si foietaj

    O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

    Prajitura cu mere, budinca si foietaj
    Chec aperitiv cu urzici proaspete
    4
    Aperitive cu legume

    Chec aperitiv cu urzici proaspete

    Retete usoare de Primavara!

    Chec aperitiv cu urzici proaspete
    Cozonac cu stafide si nuca de cocos
    5
    Cozonac

    Cozonac cu stafide si nuca de cocos

    Retete de iarna

    Cozonac cu stafide si nuca de cocos
    Parteneri
    Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
    Gustos.RO

    Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

    Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

    Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia