Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Portii
6
Complexitate
ridicata
Cotlet de porc invelit in Bacon_by Adi Hadean team

Ingrediente

    Mod de preparare

    Ingrediente:
    Pentru cotlet: 

    1 bucata intraga de cotlet fara os (aprox. 1kg)
    100 g bacon felii
    sare
    piper boabe
    ienibahar
    busuioc
    rozmarin
    1 capatana usturoi
    3 cartofi

    Pentru sos:

    ½ ceapa
    un catel de usturoi
    o lingura de ulei
    o lingura de faina
    zeama de la carne/stock 

    Pentru piureul de conopida:

    500 g conopida (curatata)
    Apa
    50 ml lapte
    50 g unt
    1 lingura de smantana
    sare si piper
    cartofii facuti in Crock Pot (optional)

    Cotletul de porc
    Pentru inceput am crestat cotletul de porc, am pus sarea si piperul zdrobit, apoi l-am invelit in feliile de bacon.Am asezat bucata de cotlet invelita in bacon in vasul detasabil si am pus-o pe foc, am rumenit 2-3 minute pe fiecare parte
    Am asezat carforii pe margine, am adaugat restul de condimente si 50 ml apa.
    Am pus capacul la Aparat de gatit Crock-Pot, slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic™ Sauté si am setat pe functia low, pentru 7 ore. Dupa acest interval aparatul a intrat in functia de pastrare la cald, care are rolul de a mentine mancarea calda( maxim 4 ore) oana in momentul servirii.
    Nu am fost surprinsa sa vad cat lichid se gasea in vas, pentru ca citisem despre asta.Am scos bucata de carne pe un platou, am scos si cartofii, apoi am strecurat zeama lasata.
    Sosul

    Am tocat ½ ceapa marunt si un catel de usturoi, le-am calit intr-o lingura cu ulei, apoi am adaugat o lingura de faina si am stins cu zeama de la carne. Am fiert sosul pana s-a ingrosat, apoi am strecurat.

    Piureul de conopida

    Intr-o cratita punem apa, sare, piper si laptele si in momentul in care clocoteste adaugam buchetele de conopida spalate. Fierbem 15-20 minute pana este bine fiarta conopida, apoi o strecuram si o punem in robotul de bucatarie cu restul ingredientelor. Mixam pana obtinem un piure cremos.
    Pentru ca mi-a mai ramas carne dupa ce ne-am ghiftuit bine, am taiat-o in felii si am vidat-o, cu ajutorul aparatului Food Saver si am pus-o la congelator pentru zilele in care nu am timp sa gatesc.
    Prin vidare nu se pierde aroma preparatului in congelator sau frigider, iar noi o sa avem o cina fara prea mult efort. Este o solutie pentru persoanele ocupate care au la dispozitie doar o zi sa gateasca. Se pot face cantitati mai mari, apoi se videaza prepatarul in portii si se congeleaza. Aparatul videaza atat alimente umde cat si uscate.

    Pofta buna!

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

    Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

    Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

    Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
    Varza noua calita in tuci

    Varza noua calita in tuci

    Toamna in farfurie!!

    Varza noua calita in tuci
    Tort cu ciocolata si zmeura

    Tort cu ciocolata si zmeura

    Nu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...

    Tort cu ciocolata si zmeura
    Cele mai apreciate rețete
    Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
    1
    Salate din oua

    Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt

    Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt este delicioasa si sanatoasa! Este o reteta de salata rece care se prepara usor.

    Salata de oua cu ciuperci si sos de iaurt
    Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
    2
    Aperitive cu ciuperci

    Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry

    Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry este perfecta pentru mic-dejun de primavara.

    Omleta cu ciuperci, spanac, branza si rosii cherry
    Muschiulet de porc cu ciuperci
    3
    Mancaruri cu carne

    Muschiulet de porc cu ciuperci

    Muschiulet de porc cu ciuperci este o mancare delicioasa, o masa completa cu garnitura de ciuperci.

    Muschiulet de porc cu ciuperci
    Gem de agrise
    4
    Dulceata

    Gem de agrise

    Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

    Gem de agrise
    Varza dulce calita (de post)
    5
    Mancaruri de post

    Varza dulce calita (de post)

    Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

    Varza dulce calita (de post)
    Parteneri
    Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
    Gustos.RO

    Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

    Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

    Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
    Briose cu afine - reteta de briose pufoase
    ReteteCulinare.RO

    Briose cu afine - reteta de briose pufoase

    Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

    Briose cu afine - reteta de briose pufoase