Tocanita cu piept de curcan

• curatati pieptul de curcan si taiati-l cuburi potrivite• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Tocanita cu piept de curcan

Ingrediente

  • piept de curcan - cca 700 g
  • rosii cherry - 250 g
  • masline kalamata - 250 g
  • cartofi noi - 67 buc
  • usturoi - 4 catei
  • ardei gras tricolor - 3 buc
  • morcovi - 3 buc
  • ceapa verde - 1 legatura
  • vin roze - 50 ml
  • apa / supa de legume - 100 ml
  • ulei de masline calitativ - 3 linguri
  • boia afumata - 1 lingurita
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • bulion calitativ - 4 linguri
  • amidon de porumb - 2 linguri
  • miere - ½ lingurita
  • chives - 910 bete
  • patrunjel proaspat - 1 legatura
  • sare si piper - dupa gust

Mod de preparare

• curatati pieptul de curcan si taiati-l cuburi potrivite
• puneti o lingura de ulei de masline deasupra si condimentati-le cu sare, piper si boia afumata
• tocati marunt usturoiul si ceapa verde
• spalati bine cartofii noi si taiati-i cubulete mici
• spalati si curatati morcovii si taiati-i cuburi putin mai mari decat cartofii
• ardeii ii veti toca cuburi mai mari decat morcovii
• taiati rosiile cherry pe jumatate sau pe sfert
• incingeti pe plita vasul detasabil al slow cooker Crock Pot 6L Sauté
• adaugati 2 linguri de ulei de masline in acesta si sotati pieptul de curcan impreuna cu usturoiul, maslinele si ceapa verde
• stingeti cu vinul si lasati-l putin sa se reduca
• adaugati cartofii, morcovii si ardeii in vas
• peste acestia adaugati firicele de cimbru
• amestecati bulionul cu mierea, amidonul si apa/supa de legume si puneti-le peste legume si carne in vas
• asezonati cu sare si piper
• puneti vasul detasabil in slow cooker Crock Pot 6L Sauté si setati pe modul de gatire High si timpul de 3 ore
• cu 15 minute inainte de incheierea programului, reasezonati daca este cazul
• serviti cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide