Dovlecei umpluti

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti

Ingrediente

  • dovlecei – 3 buc
  • rosie – 1 buc
  • ciuperci – 4 buc
  • seminte de chia – 4 lingurite
  • mozarella „Gourmet” rasa – 180 g
  • busuioc proaspat – 12 frunze
  • sumac – 1 lingurita
  • usturoi – 3 catei
  • ceapa rosie – 1 buc
  • rosii cu busuioc (la cutie) – 250 g
  • zahar – 1/2 lingurita
  • apa – suficienta cat sa acopere
  • sare si piper dupa gust
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

• taiati dovleceii in jumatate si scoateti miezul, fara sa-i strapungeti
• tocati busuiocul
• presarati sare pe ciuperci si lasati-le cca 10 min ca sa iasa apa din ele la suprafata, apoi le tapetati cu niste servetele
• tocati-le marunt si adaugati-le impreuna cu sumacul si busuiocul intr-un bol
• adaugati sare si piper si amestecati bine
• umpleti dovleceii si asezati-i in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red
• taiati capace din rosii si inchideti dovleceii cu ele
• tocati usturoiul si ceapa marunt si amestecati cu rosiile, apa si zaharul
• puneti sosul deasupra si setati pe modul de gatire High
• lasati la gatit pentru cca 4 ore
• asezonati cu sare si piper in ultimele 15 minute daca mai este cazul
• serviti cu smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori