Midii in sos rosu, picant

• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Midii in sos rosu, picant

Ingrediente

  • midii proaspete - 400500 g
  • lapte de cocos - 100 g
  • vin alb - 25 ml
  • usturoi - 2 catei
  • ceapa alba - 1/2 buc
  • cimbru proaspat - 1 crenguta
  • rosii cherry - 89 buc
  • sos tomate - 1 lingurita
  • ardei iute - 1 buc
  • unt - 25 g
  • patrunjel tocat - 1/2 legatura
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare


• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru a indeparta orice urma de nisip 
• puneti midiile intr-o punga, umpleti-o cu apa si agitati-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior
• rasturnati midiile intr-o sita si spalati-le bine in 4-5 ape
• aruncati-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida – acelea sunt deja moarte si trebuie sa evitati sa le consumati, pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara (le puteti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele)
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Red pe modul de temperatura "High" 
• adaugati untul, iar dupa ce s-a topit adaugati si ceapa taiata cuburi mici, cimbrul si usturoiul (doar zdrobit putin)
• adaugati midiile si puneti capacul
• in momentul in care acestea au inceput sa se deschida, asezonati cu sare si piper, stingeti cu vin si adaugati si ardeiul iute (in functie de gust), tocat marunt, fara seminte
• dupa cateva minute adaugati si laptele de cocos
• taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le peste midii impreuna cu sosul de tomate si gatiti cateva minute
• luati capacul si aruncati midiile care nu s-au deschis
• serviti cu patrunjel tocat

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide