Midii in sos rosu, picant

• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Midii in sos rosu, picant

Ingrediente

  • midii proaspete - 400500 g
  • lapte de cocos - 100 g
  • vin alb - 25 ml
  • usturoi - 2 catei
  • ceapa alba - 1/2 buc
  • cimbru proaspat - 1 crenguta
  • rosii cherry - 89 buc
  • sos tomate - 1 lingurita
  • ardei iute - 1 buc
  • unt - 25 g
  • patrunjel tocat - 1/2 legatura
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare


• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru a indeparta orice urma de nisip 
• puneti midiile intr-o punga, umpleti-o cu apa si agitati-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior
• rasturnati midiile intr-o sita si spalati-le bine in 4-5 ape
• aruncati-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida – acelea sunt deja moarte si trebuie sa evitati sa le consumati, pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara (le puteti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele)
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Red pe modul de temperatura "High" 
• adaugati untul, iar dupa ce s-a topit adaugati si ceapa taiata cuburi mici, cimbrul si usturoiul (doar zdrobit putin)
• adaugati midiile si puneti capacul
• in momentul in care acestea au inceput sa se deschida, asezonati cu sare si piper, stingeti cu vin si adaugati si ardeiul iute (in functie de gust), tocat marunt, fara seminte
• dupa cateva minute adaugati si laptele de cocos
• taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le peste midii impreuna cu sosul de tomate si gatiti cateva minute
• luati capacul si aruncati midiile care nu s-au deschis
• serviti cu patrunjel tocat

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap