Sarmalute cu dovleac

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper• taie

Portii
35
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu dovleac

Ingrediente

  • carne tocata amestec porc + vita - 800 kg
  • orez - 80 g (spalat in prealabil)
  • costita afumata - aprox 300 g (taiata cubulete)
  • dovleac placintar, ras - cca 200 g
  • ceapa rasa - 3 buc
  • boia afumata - 1 lingurita
  • cimbru uscat - 1 lingurita
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • foi de varza lasate la desarat - cca 1520 buc mari
  • varza murata tocata - 1/2 buc
  • foi de dafin - 45 buc
  • bulion - 1 cana
  • apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper
• taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru
• strange-le bine la capete
• la baza slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper
• pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine
• adauga sarmalele peste
• repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulionul si apa clocotita (atat cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica)
• seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire High
• tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet 
• odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci