Sarmalute cu dovleac

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper• taie

Portii
35
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu dovleac

Ingrediente

  • carne tocata amestec porc + vita - 800 kg
  • orez - 80 g (spalat in prealabil)
  • costita afumata - aprox 300 g (taiata cubulete)
  • dovleac placintar, ras - cca 200 g
  • ceapa rasa - 3 buc
  • boia afumata - 1 lingurita
  • cimbru uscat - 1 lingurita
  • cimbru proaspat - 2 crengute
  • foi de varza lasate la desarat - cca 1520 buc mari
  • varza murata tocata - 1/2 buc
  • foi de dafin - 45 buc
  • bulion - 1 cana
  • apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper
• taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru
• strange-le bine la capete
• la baza slow cooker Crock Pot 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper
• pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine
• adauga sarmalele peste
• repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulionul si apa clocotita (atat cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica)
• seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire High
• tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet 
• odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu fructe uscate
1
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura DELICIU
2
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Painite cu ceapa si branza
Bucataras.RO

Painite cu ceapa si branza

Painite cu ceapa si branza
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori