Sos de creveti cu carne de porc

Muschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate pe o farfurie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g muschi de porc
  • 400 g creveti
  • o ceapa
  • 50 g de arahide
  • un ardei gras rosu
  • 5 linguri de ulei
  • un pahar cu vin alb
  • o jumatate de cana cu supa de oase
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Muschiul se spala, se curata si se taie in cubulete. Se incinge uleiul si se pune carnea la rumenit. Dupa ce s-a patruns bine, se scoate pe o farfurie si se pastreaza acoperita cu un capac. Se scurge o parte din uleiul in care s-a prajit muschiul, iar in restul, se pune la calit ceapa taiata solzisori.

Ardeiul se spala si i se indeparteaza semintele. Se taie in cubulete si se adauga in tigaie peste ceapa, impreuna cu arahidele. Cand arahidele incep sa se rumeneasca, se subtiaza sosul cu vin si supa de oase. Se lasa sa fiarba inabusit aproximativ 20 de minute, apoi se adauga crevetii. Se mai lasa pe foc timp de cinci, cel mult sapte minute. Se potriveste de sare si piper si se condimenteaza cu cimbru.
Pe un platou se asaza cubuletele de carne si se acopera cu sosul de creveti. Se serveste cald, cu verdeata deasupra si cu garnitura de orez.

Alte reteta sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Sos ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci