Sos de macris

Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit. Turnati peste ingrediente s

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 400ml supa de pui sau de zarzavat
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 4 linguri cu varf macris proaspat taiat
  • 1 lingura otet de mere
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina.

Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit.

Turnati peste ingrediente supa de zarzavat sau de pui, otetul si amestecati incontinuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Lasati sa fiarba 5 minute la foc potrivit, dupa ce ati adaugat si frunzele de macris, taiate cat mai marunt. Condimentati cu sare si piper. Treceti sosul fierbinte prin sita metalica, maruntind bine funzele.
Turnati-I peste preparatul din miel, oaie sau berbecut, sau serviti-l separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc