Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printr
Boabele de soc devenite negre in urma coacerii se spala foarte bine si se dau jos de pe ciorchine. Terminam mai repede daca trecem ciorchinele printre dintii unei furculite.
Apoi mai spalam o data, petru ca boabele necoapte si bucatile de ciorchine sa vina la suprafata apei.
Dupa indepartarea acestora, boabele coapte le pasam printr-un pasator de rosii. Concentratul de suc, il indesim in raport cu volumul initial, de mai sus, obtinand cca. o cincime.
Dupa ce, dintre toate sosurile, materiile prime din soc sunt cele mai subtiri, in orice caz, este nevoie sa se foloseasca ceva intaritor de jeleu, pentru ca sa poata fi evitat timpul indelungat de indesire.
Compozitia de consistenta unei smantani, se indulgeste cu 300 g de miere/litru. De samburii neplacuti ai boabelor de soc putem sa scapam doar daca sacrificam si coaja.
De aceea, din soc se poate prepara doar sos, nu si gem. Insa acest sos cu gust deosebit este foarte gustos, si se bucura de o atentie tot mai mare , mai ales ca umplutura pentru clatite.
Pofta buna!
Alte retete recomandate
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvingsa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaDupa munca de hei-rup merge ceva satios,facut ochiometric si devorat intr-o clipita.....
Amestecate, ca la tara, branzeturi si alteleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii