Sos BEST

Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 cutie de bulion gros (pasta de tomate)
  • 500 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de menta uscata (de la plic)
  • 200 gr telemea de vaca uscata rasa
  • 200 gr cabanos afumat
  • 200 gr sunca presata
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 varf de cutit de praf de curry si eventual alte condimente
  • dupa gust; 2 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune la foc potrivit bulionul intr-o cratita de 2-3 litri, se adauga apa, zaharul si se omogenizeaza. Separat se pun la calit intr-o tigaie timp de 6-7 minute ciupercile, cabanosul se taie rondele subtiri si apoi se taie in patru si se adauga la calit impreuna cu sunca presata taiata cubulete mici. Dupa 3-4 minute se scot si se adauga la sosul care intre timp a inceput sa fiarba, se pune branza rasa, iar dupa ce sosul a inceput sa clocoteasca, se pune menta, sarea, piperul si celelalte condimente. Se lasa la racit timp de 10-15 min
Se serveste separat la spaghete, cu vin alb dulce sau demidulce (de preferat Pinot Gris sau Muscat Ottonel de Murfatlar)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc