Sos bolognez

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiil

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 tulpini de telina
  • 5 cepe mari
  • 4 foi de salvie
  • patrunjel
  • tarhon
  • marar
  • foi de dafin
  • 2 fire rozmarin
  • 500 gr carne de vita
  • 5 linguri ulei de masline
  • 400 gr rosii
  • 350 ml supa de vita
  • 5 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat mai marunt. Se taie rosiile cubulete, se adauga peste carne si se lasa vasul pe foc 15 minute. Se adauga supa de vita, mirodeniile si vinul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba 2 ore, la foc mic, acoperit. Inainte de servire se adauga salvia si rozmarinul.


Se serveste impreuna cu paste sau legume fierte.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare Ciulama de ciuperci Legume la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori