Sos brun

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 75 gr. unt sau ulei
  • 75 gr. faina
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. patrunjel
  • 1/2 buc. telina
  • 1 buc. ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1/4 foaie dafin
  • cimbru
  • 50 gr. bulion
  • piper
  • sare
  • 500 gr. oase de vita sau porc

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune untul si cind se infierbinta se adauga faina rumenindu-se bine. In tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda. In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos o data cu bulionul. Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cind se formeaza si sa se amestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strecoara printr-o sita. Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile...

Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls
Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti este o reteta traditionala romanesca ce se pregateste in fiecare 9 martie. Pentru aceasta reteta de...

Mucenici moldovenesti
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...

Piure de cartofi cu spanac si leurda
Cele mai apreciate rețete
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
1
Aluaturi

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Mucenicii moldovenesti, numiti si Sfintisori sunt preparate traditionale romanesti ce se fac cu ocazia sarbatoririi celor 40...

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
4
Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Burek cu branza sarata
5
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Parteneri
Rulada de cascaval
Bucataras.RO

Rulada de cascaval

Un aperitiv care arata bine , se face usor si are un gust delicat . Acest preparat este perfect pentru a fi pus pe un platou...

Rulada de cascaval
Musaca de cartofi cu carne tocata
Gustos.RO

Musaca de cartofi cu carne tocata

Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata. Musaca de cartofi cu carne tocata reteta pas cu pas. Retete de musaca de...

Musaca de cartofi cu carne tocata