Sos caramel sau sos de zahar ars

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba, ca zaharul sa se topeas

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura zahar
  • 1/2 ceasca apa

Mod de preparare

Se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita, pina ce capata o culoare galbuie-rosiatica. Se stinge cu apa. Se lasa sa fiarba, ca zaharul sa se topeasca. Se intrebuinteaza pentru colorat diferite sosuri de mincari, la care nu se pune sos de rosii, sau pentru dat gust la anumite salate(sfecla), budinci, crème. La prepararea acestui sos, zaharul nu trebuie sa se arda, deoarece atit gustul cit si culoarea nu mai sunt bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori