Sos de ceapa

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecind s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura unt sau untura
  • 1 lingura faina
  • 2 cepe
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion
  • 1-2 linguri otet sau zeama de lamiie
  • 2 pahare zeama de carne (se poate folosi si apa)
  • sare

Mod de preparare

Se prajeste in unt ceapa taiata pestisori pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin si se stinge cu zeama de carne, amestecind sa nu se formeze cocoloase. Se adauga sarea, zaharul si bulionul si se lasa sa fiarba 10 minute. Apoi se adauga otetul sau zeama de lamiie si se lasa sa scada, ca sa nu fie nici prea gros, nici prea subtire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc