Se pun intr-o cratita, cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce c
Se pun intr-o cratita, cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca.
Se adauga o lingura de faina si se amesteca mereu ca sa prinda si faina culoare. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se adauga un pahar de vin alb, o lingura de bulion de rosii.
Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecind ca sa nu se prinda de fund. Se mai toarna incet inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata, prin ridicarea untului. Se trece prin sita inainte de intrebuintare.
Se aleg ciupercile, se spala si se taie in bucatele mici, atat ciupercile, cit si cotoarele, fara a curati pielitele. Se pun la foc sa se inabuse in putin unt.
Cand incep sa se inmoaie, se scurg de unt si se pun sa mai fiarba in sosul de vin.
Se serveste cald.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Ciuperci umplute
Mancare de mazare cu carne de porc
Pui cu mazare si morcovi in sos de smantana
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii