Sos moldovenesc cu ciuperci

Se curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se adauga ceapa si ciupercile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura faina
  • 150 gr ciuperci
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 pahar sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 2cepe
  • 50 gr unt
  • 100 gr sunca

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se adauga ceapa si ciupercile. Se lasa la foc mic sa se inmoaie bine, apoi se adauga sunca taiata cuburi si se lasa sa se rumeneasca totul. Se toarna vinul, sosul de rosii, faina, sare, piper si se mai fierbe cateva clocote.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor

Placinta de dovleac

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori