Bors cu perisoare

Borsul de perisoare este o mancare satioasa si gustoasa, preferata de toti mici si mari.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie
Bors cu perisoare

Ingrediente

  • un os de vită
  • 2 litri de apă
  • 1 litru de borş din tărîţe de grâu
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata)
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou + 1 glabenus
  • sare
  • piper
  • 2 roşii
  • pătrunjel verde
  • smântână

Mod de preparare

Alegeti un os de rasol cu maduva si puneti-l la fiert in 2 litri de apa. Periodic indepartati spuma.

Curatati legumele, spalati-le foarte bine, tocati-le, si dupa o ora de fierbere a osului adaugati legumele tocate. Dati carnea macra prin masina de tocat, adaugati orezul fiert pe jumatate, ceapa tocata sau rasa, oul, sare si patrunjel verde. Omogenizati bine compozitia si faceti perisoare mici, pe care le fierbeti in supa din care osul a fost scos.

Acriti cu borsul fiert separat, dregeti cu smântâna, in care ati pus un galbenus crud, puneti verdeturi si acoperiti vasul.


Puteti servi cu verdeata proaspata, pusa deasupra si-sau ardei iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc