Bors cu perisoare de peste

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de apa cu sare pt. 35 de min.,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste(crap)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi (pot fi si congelati)
  • 2 linguri de orez
  • 1 felie de franzela
  • 1 ou
  • 1 lingura pasta de tomate
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1-2 l de bors (dupa gust)

Mod de preparare

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de apa cu sare pt. 35 de min., apoi se strecoara supa. Zeama de peste se pune din nou la fiert cu ceapa tocata marunt, ardeii si morcovii dati pe razatoare. Se fierbe totul cam 15 min. Carnea de peste se toaca la masina, se amesteca cu orezul, felia de franzela inmuiata in apa si stoarsa, sare, piper,ou. Se fac perisoare cu mina umeda si se pun deoparte. In supa care fierbe se pun pasta de tomate, borsul fiert separat si perisoarele. La sfirsit se pun doua linguri de ulei si verdeata.
Se adauga in farfurie o lingura de smintina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Vinete cu usturoi
1
Conserve in otet

Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi este un mode deosebit de a pune vinetele pentru iarna. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 5-6...

Vinete cu usturoi
Supa de pere
2
Supe de legume

Supa de pere

Supade pere este usoara si foarte gustoasa. Se prepara din pere, cuisoare, apa, smantana, unt si zahar sau sare.

Supa de pere
Sos de tarhon cu smantana
3
Sosuri condimentate

Sos de tarhon cu smantana

Sosul de tarhon cu smantana: o combinație delicioasă între tarhon proaspăt și smantana cremoasă, perfectă pentru a...

Sos de tarhon cu smantana
Parteneri
Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Bucataras.RO

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel este o bunatate si mai mare dragul sa-i auzi pe copii in timp ce mananca...

Reteta de lasagna cu carne de porc si sos Bechamel
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni