Borsuri

Reteta culinara Bors cu perisoare de somon

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta
gatire reteta 30m 
laura_n

postat de

Postat pe: 15-03-2017
Adaugă în cartea de bucate
Extrem de gustos si spornic acest bors. Ideal si pentru copii.

ingrediente

4 portii

   1 medalion somon proaspat
   2 morcovi
   2 cepe uscate
   1 ardei gras rosu
   1 mana orez
   1 ou de tara
   1 l apa
   500 ml bors de putina de casa
   2-3 linguri ulei de masline
   patrunjel verde
   sare

mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina. Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora. Punem pe foc o oala incapatoare. Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline. Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si lasam la fiert. Pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem focul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii. Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.

Incearca si Bors din carne de pui cu fasole verde
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu perisoare de somon" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite