Bors de carne cu sfecla

Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata bucati mari si cepele taia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg piept gras de vita
  • 2 sfecle rosii
  • 2 cepe
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 l bors
  • 2 crengute leustean
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata bucati mari si cepele taiate marunt si se lasa sa fiarba doua ore. Jumatate din a doua sfecla se taie fideluta si se adauga la fiertura, iar cealalta jumatate se rade, se pune intr-o farfurie adinca cu doua linguri de apa si se lasa sa stea. Cind carnea este fiarta, se pune sfecla rasa intr-un tifon curat si se stoarce in castronul de supa tot sucul. Peste carnea fiarta se toarna borsul si se mai da un clocot. Se adauga apoi

usturoiul pisat peste sucul de sfecla din castron si leusteanul taiat marunt. Se scot din bors bucatile mari de sfecla, iar restul se toarna fierbinte in castron si se serveste la masa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori